Lid worden!

Lid worden van Flying Petrels: doen!

Flying Petrels is ruim 60 jaar een toonaangevende Honk- en Softbal vereniging en gevestigd in het “Hart van Purmerend”. De club is goed bereikbaar per auto, fiets en het openbaar vervoer. De vereniging biedt honkbal en softbal voor alle leeftijden – vanaf 5 jaar – en op verschillende niveaus. Trainingen zijn op vaste dagen. Competities worden ingedeeld door de KNBSB (Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball bond). Wedstrijden voor de “middelbare jeugd” worden in principe zaterdags niet gepland want dan is er vaak een bijbaantje.

Kinderen: BeeBall dus!

BeeBall is stoer, flitsend en een leuk spel voor jongens en meisjes van 5 tot en met 12 jaar. In een klein team met eenvoudige spelregels worden kinderen volledig in het spel betrokken, zijn zij volop in beweging. Teamgeest, plezier, respect en sportiviteit staan voorop. Kinderen raken snel vertrouwd met de “basics”: slaan, gooien en vangen. BeeBall is ontwikkeld voor de jongste jeugd, jongens en meisjes. Vanwege de eenvoudige regels kan iedereen het spel begeleiden: coach, vader, moeder, opa of oma. BeeBall is een echt spel om met de hele familie van te genieten. En het is veilig, de bal is zacht.

Ietjes ouder? Honkbal!

Honkballen kan vanaf de pupillenleeftijd. Pupillenteams spelen “op eigen niveau”. Tot en met de pupillenleeftijd zijn de teams soms een mix van jongens en meisjes. Als pupil speel je honkbal op een kleiner speelveld en de spelregels zijn ook hier aangepast. Na de pupillenleeftijd groei je door naar de aspiranten waarbij het geen gemengd team meer is: Jongens spelen honkbal, meisjes gaan softballen vanaf aspirant lijken de regels steeds meer op de “echte” regels. Vervolgens val je in de juniorenleeftijd en daarna kom je als senior op het veld. Snelheid, techniek en inzicht beginnen dan veel belangrijker te worden. Het is durven, denken en doen! Het gaat alleen maar sneller en stoerder worden het honk- en softbalspel heeft zoveel in zich! En voor de uitblinkers zijn er in diverse leeftijdscategorieën regionale talententeams.

Softbal is voor iedereen

Velen denken dat honkbal en softbal hetzelfde zijn maar dat is niet zo, er zijn verschillen. Bij softbal zijn de afstanden van het speelveld kleiner en de grootte ven het gewicht van de speelbal zijn anders dan bij honkbal. Een opvallend verschil is dat bij honkbal de werper de bal “bovenhands” gooit terwijl dit bij softbal “onderhands” moet gebeuren. De rest van de spelregels zijn in grote lijnen gelijk. Ook voor mannen is de softbalsport in zowel competitie- als recreatief verband te beoefenen. ‘Soft’ is het spelletje allerminst!\

Lidmaatschap

Het lidmaatschap is onderverdeel in tarieven voor honkbal, softbal en recreatiesoftbal. Daarnaast kent de vereniging ook andere plezierige vormen van lidmaatschap. Waar een sportclub niet zonder kan: denk daarbij aan “vriend” of nog mooier, sponsor van de Petrels.
Je gaat het lidmaatschap aan voor een heel jaar. Opzeggen dient voor 1 november te gebeuren. Dit is van belang, omdat na 1 november de vereniging de verplichte ledenafdracht aan de KNBSB moet voldoen (voor o.a. registratie en verzekeringen).

Sportlink

  • Je download de KNBSB competitie app
  • Je klikt op ‘registreren’ en registreert met het e-mailadres die bekend is bij de vereniging of de bond
  • Voor de KNBSB competitie mag je zelf een wachtwoord bedenken
  • vervolgens krijg je een e-mail met activeringslink, volg de instructies die hier worden beschreven
  • Als je eenmaal in je KNBSB competitie bent, kan je de vereniging ‘Flying Petrels’ opzoeken door onder het kopje ‘favorieten’ op ‘zoeken’ te drukken
  • Selecteer ‘verenigingen’ en type ‘Flying Petrels’ in en klik op het ‘Petrels-Symbool’
  • Je komt nu in de ‘verenigingsgegevens’ van Flying Petrels
  • In de rechterbovenhoek staan drie symbolen: ‘een sterretje’ ‘een verversingsteken’ en ‘drie puntjes’. Klik op het sterretje
  • Flying Petrels is nu toegevoegd aan je favorieten. Je kan vanaf nu alle informatie van de club in je KNBSB app zien. Zoals het programma, de teams en nieuws.

Kom sfeer proeven!

Kom eens naar sportcomplex De Dop aan de Van IJsendijkstraat in de wijk Overwhere. Proef de sfeer en geniet van deze ideale zomersporten, Beeball, Honkbal, Softbal! Train eens vrijblijvend mee, er is altijd ruimte voor nieuwe leden binnen de teams. Naast spelen en trainer is er meer: jaarlijks wordt er het nodige georganiseerd, zoals een familie- en veteranentoernooi en een barbeque-avond.

Bij honk- en softbal vereniging Flying Petrels is altijd wel iets te beleven. Elk seizoen melden nieuwe spelers zich aan. Heb jij interesse om deze fantastische sport(en) te gaan beoefenen? Hieronder kun je alles vinden wat van belang is als je deel uit wilt maken van de Flying Petrels familie. Zijn er nog vragen, neem dan contact op met de ledenadministratie

Aanmelden

U kunt zich bij ons aanmelden door onderstaand digitaal aanmeldformulier in te vullen, Deze word dan direct naar de juiste persoon gestuurd.

Wees welkom bij Flying Petrels!